Kilpavoimailu/kuntourheilu ME Tapahtuma 28.5.2016

 

• Leuanvedon SM-kilpailut 23.05.2015 

 

SUPER MAX ONE Lajiesittely
 

• Leuanvedon SM-kilpailut 24.04.2010
 

• SUPER MAX ONE ME-tapahtuma Tampere 16.11.2008

   

Leuanvedon SM-kisojen tulokset 2006 ja 2010   

     

• Yleisvoimailun lisävarusteet ja välineet
 

• Leuanvedon ennätykset ja säännöt


-->> Paulin sivu

Kauppa     

 

 

LEUANVEDON SÄÄNNÖT

 


 

1. Lisäpainoilla suoritettavat yksittäiset maksimivedot (kolme yrityskertaa)


 

Kilpailijan asu:

- hihaton urheilupaita

- pitkät tai puolipitkät urheiluhousut

- painonnostokengät tai tossut + sukat (näiden käyttö vapaaehtoinen)

- rannesiteet (vapaaehtoinen)


 

2. Suorituksen valmistelu
 

a) Painonasettaja asettaa vetovälineeseen ilmoitetun painon.

b) Painonasettaja avustaa kilpailijaa, kun vetovälineen vyö kierretään vyötärön ympärille.

c) Kun kilpailija suoristuu, tulee vetovälineen paino-osan tukipuolan olla nilkkojen edessä 10-    15 cm polven alapuolella.

d) Kilpailija tarttuu myötä- tai vastaotteella ja ennalta ilmoittamallaan oteleveydellä yläpuolellaan olevaan vetotankoon.

 

3. Vetosuoritus

 

a) Kun päätuomari kilpailijan edessä on todennut, että kilpailija on vartalo ja kädet suorana, jalkaterät kokonaan alustalla, painot oikein asennettuna valmiina vetoon, antaa hän komennon: VEDÄ, jonka jälkeen vetäjä voi vapaasti aloittaa suorituksensa.

 

b) Vedon alussa jalkaterät on pidettävä suorassa kulmassa.

 

c) Vedon aikana nilkat on pidettävä tukipuolan takana ja jalkoja ei saa koukistaa niin, että jalkaterät ovat kiinni tukipuolassa.


d) Vedossa sallitaan sille ominainen huojunta, pysähdykset, pienet (joitakin senttejä) notkahdukset alaspäin, ei kuitenkaan keinuliikkeen avulla tapahtuvaa vauhdinottoa (keinuliike = pystyakselin molemmin puolin tapahtuva yhtä pitkä liike).

 

e) Veto katsotaan loppuunviedyksi, kun vetäjän leuankärjen alapinta on käynyt vähintään vetotangon yläpinnan tasolla.


f) Vetäjän ennalta niin halutessa voivat sivutuomarit (kaksi) ilmoittaa kuuluvasti vetäjälle sanan VALMIS, jos he toteavat vedon loppuunviedyksi.

 


4. Toistokilpailu ilman lisäpainoja Super Max Set
(Yksi yrityskerta)


A) Kilpailijan asu

- kuten kohdassa 1


B) Suorituksen valmistelu:


C) Kilpailun ohjaaja ilmoittaa suorituspaikan luona kilpailijalle tämän valitseman oteleveyden (max. 70 cm kämmenien uloimmista sivuista)


D) Kilpailija tarttuu sitten joko myötä- tai vastaotteella yläpuolellaan olevaan vetotankoon.E) Kun päätuomari kilpailijan edessä on todennut, että kilpailija seisoo suorana alustalla, kädet suorina kiinni tangossa, valmiina aloitukseen, antaa hän komennon: VEDÄ, jonka jälkeen vetäjä voi vapaasti aloittaa suorituksensa.


F) Vetojen aikana jalat on pidettävä suorina rinnakkain taikka jalka toisen jalan taakse kierrettynä.

 

G) Vedon lopussa leuan alapinnan osan on käytävä vetotangon

yläpuolella.


H) Vetojen välissä alhaalla käynneissä pitää tapahtua pysähdys siten, että kummankin tai toisen jalan kantapää koskettaa alustaa. Jalkaterät on pidettävä vetojen alussa suorassa kulmassa.


I) Kilpailijalle sallitaan vetojen välissä 2 luvunlaskua siten, että väsymispisteeseen tullessaan hän voi jäädä alas kahdesti odottamaan ohjaajan laskua viiteen (5sekuntia) ja tämän jälkeisellä komennolla VEDÄ pitää aloittaa välittömästi uusi suoritus. Muussa tapauksessa päätuomari ilmoittaa: STOP, mikä päättää suorituksen.


J) Vedon aikana liike saa pysähtyä ja notkahtaa alaspäin. Mikäli keinuliikettä ilmenee, poistaa kilpailun ohjaaja sen käsillään.

.


 

5. Toistokilpailu lisäpainoilla 31,8 (Super Max Set extra weight)

                                   A ) Säännöt kuten toistokilpailussa ilman lisäpainoja, poiketen kuitenkin seuraavasti: Vetosuorituksissa                                     leuan kärjen alapinnan on käytävä vähintään  vetotangon  yläpinnan tasolla.
                                    

                                    B ) Vetosuorituksen aikana nilkat on pidettävä kiinni vetovälineen tukipuolassa, jalkaterät eivät saa                                         koskettaa tukipuolaa.

                                    C ) Suoritukset ilman luvunlaskuja 2x5 sek

.

6. Tuomariston työskentelystä

a) Tämän kilpailun säännöstöön liittyy myös kilpailupöytäkirja/selitteet kumpaakin vetomuotoa varten (ks. liitteet). Tuomariston tulee valvoa, että tämän aineiston sisältöä noudatetaan.


b) Kilpailupöytäkirjaa pitää päätuomari taikka häntä avustavan toimihenkilö ja hän toimii yhteistyössä selostajan sekä kilpailun ohjaajan kanssa.


c) Toistokilpailussa tuomareilla on lipuke jokaista kilpailijaa varten. Tuomari merkitsee lipukkeeseen suoritukseen tulevan nimen ja suorituksen alettua hän tekee pystyviivan onnistuneista vedoista ja 0-merkin hylätyistä vedoista. Merkit tehdään laskemisen helpottamiseksi viiden ryhmiin.

 

Esimerkki: Veijo Vetäjä

11101.11111.00110.11

=hyväksyttyjä 13, hylättyjä 4


d) Suorituksen päätyttyä sivutuomarit laskevat hyväksytyt ja hylätyt vedot yhteen ja antavat sitten lipukkeen ohjaajalle, joka vie ne päätuomarille. (Sivutuomarit vievät itse, mikäli käytössä ei ole koroketuoleja). Päätuomari vertaa merkintöjä omiinsa. Jos niissä esiintyy hajontaa, päätuomari yhtyy siihen merkintään, joka on lähinnä hänen omaansa. Saadun tuloksen päätuomari merkitsee kilpialun pöytäkirjaan asianomaisen kilpailijan sarakkeeseen.


e) Lisäpainokilpailussa sivutuomareilla on käytössä punaisella ja vihreällä puolella varustettu merkinantoväline. Vihreän puolen näyttö päätuomarille suorituksen jälkeen tarkoittaa hyväksyttyä suoritusta – punainen hylättyä.

Mikäli sivutuomarien päätös suorituksesta on eriävä, tekee ratkaisun päätuomari ja merkitsee tuloksen kohdan d mukaisesti.


f) Mikäli kilpailussa syntyy tasatuloksia, ratkaisee kummassakin vetomuodossa sijoituksen kilpailijan paino siten, että raskaampi kilpailija sijoittuu ensin.


g) Vetovälineen paino lasketaan lisäpainoksi ja se liitetään kilpailijan parhaaseen tulokseen.


h) Lisäpainokilpailussa voidaan sallia ylimääräinen vetoyritys, jos se koskee SE:tä, PE:tä, EE:tä tai ME:tä. Sarjat: Juniorit alle 18 v, Nuoret alle 23v, yleinen sarja 24 - 39 vuotta, seniorit  40 v , 50v ja 60v..


i) Minimikorotus edelliseen ennätykseen on oltava 0,5 kg. Nuoret alle 23v.


j) Otetta varmistavan magnesiumin käyttö on sallittu.


k) Kilpailijoiden punnitus 2-tuntia ennen kilpailun alkamista.

 

 

 

 

 

 

 

Parivedon säännöt


 

www.finsk.net@2008