Kilpavoimailu/kuntourheilu ME Tapahtuma 28.5.2016

 

• Leuanvedon SM-kilpailut 23.05.2015 

 

SUPER MAX ONE Lajiesittely
 

• Leuanvedon SM-kilpailut 24.04.2010
 

• SUPER MAX ONE ME-tapahtuma Tampere 16.11.2008

   

Leuanvedon SM-kisojen tulokset 2006 ja 2010   

     

• Yleisvoimailun lisävarusteet ja välineet
 

• Leuanvedon ennätykset ja säännöt


-->> Paulin sivu

Kauppa       Leuanvedon Super Max One SM-kilpailut 23.5. -15 Tampereella.

.

Kevään kauniista ja tapahtumarikkaasta päivästä Tampereella 23.5. tuli hieno ja mieliinjäävä myös Tampereen Kehonrakennuskeskus ry:lle, Heavy-Sport ry:lle sekä Pauli Palinperälle ja kaikille taustavoimille jotka ovat vaikuttaneet siihen että Tampereella ja Pirkanmaalla on saatu kokea, nähdä ja osallistua jo vuodesta 1980 lähtien tulokselliseen kilpaharjoitteluun, kuntoiluun, kuntoutukseen, on saatu nähdä hienoja yleisvoima- ja bodynäytöksiä, nyrkkeilyä, Suomen Vahvin-kisoja ja tietysti kilpaleuanvetoa eri muodoissaan jne...

.


.Mikä niin tavallista mutta mitä ei soisi, näitäkin kilpailuja varjosti useat nimekkäidenkin urheilijoitten loukkaantumiset, jotka pääasiassa olivat käsi- ja olkapäävammoja. Esimerkiksi alle 75kg sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki Timo Paukku sortui töissään vakavaan käsivammaan. Samoin mutta ehkäpä vielä riipaisevampaa koki yli 85kg sarjan 2010 SM-menestyjä Matias Scheinin jolle kilpailuja edeltävänä iltana muodollisessa vetokokeilussa sattui etuolan lihasrepeämä, ja näin kaikki kisojen eteen tehty työ ja satsaukset valuivat armotta tyhjiin? Myönteisenä yllätyksenä on syytä mainita espoolainen Teemu Ojala joka takoi alle 85kg sarjan tulokset aivan uusille tasoille. Edellisissä SM-kisoissahan sarjan kärkisijoittujat olivat vain kilon kolmen eroilla toisistaan, silloin Teemun saavuttama uusi SE asettui lukemiin 81,8kg, nyt arvailuille ei jäänyt varaa kun hän suoritti varman esimerkkivedon ja SE-tuloksen raudoilla 90,3kg -mainiota ! Samoin yllätti nyt hyvin kehittynyt -93 syntynyt hyvinkääläinen Rami Vuori vedollaan 71,8kg. Hän on potentiaalinen haastaja jatkossakin yhdessä Teemu Ojalan kanssa. Kiitokset vielä jokaiselle kilpailujen osanottajalle erikseen. Joillekin teistä nämä kilpailut oli ensimmäiset -toivottavasti saatu kokemus rohkaisee ja kannustaa uusiin entistä kovempiin suorituksiin! Parivedon SE-/ME-kokeet peruutettiin koska oli todettavissa ettei saavutetuilla soolovedoilla päästä ennätystasolle. (Sääntöjen mukaan parivetoon pääsevät kunkin sarjan ykkönen ja kakkonen).

__________________________________________________________________________

.


 

Heavy-Sport
Puh. +358405806860
Fax +35832233915
email:
heavy-sport@elisanet.fi


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Heavy-Sport ry on yhteistyössä mm. urheilun keskusjärjestöjen TUL:n ja SLU:n kanssa.

 


Pauli Palinperälle seitsemäs Maailmanennätys! Palinperä sarjassaan edelleenkin ylivoimainen! On vielä muistutettava että haasteen kisoihin olivat saaneet eri voimailu- ja kamppailulajien keskusliitot sekä niiden alaseurat, suurimpien kaupunkiemme liikuntatoimistot, maineikkaat kuntosalit jne. Kun Pauli teki avauksensa kisaan, ladottiin aloituspainoiksi heti tylyt 80kg kun hopealle sijoittunut kanssakilpailija oli lopettanut jo lisäpainoilla 69,3kg ! Tuo 80kg lähti yläilmoihin näytöstyyliin ja kaikilla kolmella arvostelutuomarilla oli helppo työ todeta hiottu ja mallikelpoinen voimannäyte todellisesta fyysisestä voimasta ilman mitään teknisiä sommitelmia. Seuraavalle kierrokselle Pauli määräsi 85kg, tarkka keskittyminen ja raju lähtö siivitti tuonkin rautamäärän sivusta seuraavan mielestä helponnäköisesti määräkorkeuteensa. 

Ennen kolmannen kierroksen alkua yleisö kohahti kun sai kilpailun selostajalta kuulla että Paulin nyt voitettua sarjat: yleinen (miehet alle 40v.) seniorien miehet yli 40v. ja 50v. on hän tehnyt vedoillaan jo sarjaan miehet 60v. kaksi uutta maailmanennätystä, ja viimeinen kierros jättää nähtäväksi syntyykö kolmas ME samassa kilpailussa? Kolmanteen kierrokseen Pauli määräsi painot 91,8kg jossa suoritus jäi täpärästi vajaaksi. Vedon jälkeen Pauli harmitteli suoritustaan, hän oli joutunut olemaan kilpailujen talkootöissä perjantaina lähes puoleen yöhön ja sen jatkeena n.4 tuntia katkonaista unta kaikkine paineineen? Oli miten oli, Paulin suoritukset paljastaa poikkeuksellisen fysiikan ja lahjakkuuden urheilussa, pitää muistaa että hänen menestyksekäs kilpaurheilu eri lajeissa muun työn ohella alkoi jo 1970 ! Tämän kilpailun jälkeen Pauli Palinperän meriitit huippu-urheilusta ovat 17x SM-1, SE, EE, ja 7x ME.


Pauli Palinperä
j
Teemu Ojala

Leuanvedon SM-kilpailujen ylimmän sarjan +85kg mitalistit/tulos:

1. Pauli Palinperä, 86,8kg 

2. Kalle Helminen, Kangasala, 69,3kg 

3. Manu Ryösö, Lappeenranta, 56,8kg.

Muiden sarjojen mitalistit:

Sarja alle 85kg

1.Teemu Ojala, Espoo, 90,3kg. 

2. Rami Vuori, Hyvinkää, 71,8kg.

3. Jami Hakkarainen, Kempele, 49,3kg.

Sarja alle 75kg: 

1. Sami Lehtelä, Tampere, 59,3kg 

2. Antti Eerola, Hyvinkää, 46,8kg

3. Paavo Mikkonen, Tampere, 16,8kg.

MM:ssa Aamulehden toimittajat olivat paikalla ja haastattelujen ohella kilpailusta tehtiin videotallenne joka näkyy alla. Kilpailujen tuomaristosta jokainen omasi huippu-urheilun taustat
Päätuomarina toimi Pekka Ruokola, nyrkkeily, ensimmäinen sivutuomari Arts Amirkhai, paini, toinen sivutuomari Joni Koivunen, telinevoimistelu .
Selostajana toimi huippu-uimari Toivo ”Topi” Honkonen, tekniset avustajan tehtävät hoiti
moninkertainen rata-autoilun SM-Ykkönen Mika Mansukoski. Kisaohjauksesta vastasi taidokkaasti Johannes Häkämies.


Video kilpailusta:
.


Kilpailuissa vallitsi hieno ilmapiiri vailla turhia karjumisia ja korvia halkovaa hevirytkettä! 
Mitä uutta Heavy-Sport tuo syksyyn 2015 -Jää nähtäväksi?

Heavy-Sport/ Johtokunta.

.

 

 

----

heavy-sport heavy sport palinperä lagerpets tampere leuanveto leukojenveto nyrkkeily pauli paul

 

 

   

__

 

 

 

 

 

___________

 

 

 

 

.

.